WATERSTOF,

de oplossing voor onze energiebehoefte.

Fossiele brandstof is op zijn retour en zal in de nabije toekomst zo goed als verdwijnen. We zijn dan ook al bezig met allerlei alternatieven. Vooral zonne-energie, windenergie en biobrandstoffen (biogas en houtsnippers) leveren al een grote bijdrage om dit probleem op te lossen.

Maar we moeten nog een stapje verder. Waarom? Heel simpel, er is nu eenmaal niet altijd zon of wind. En er is nog een reden waarom we een stap verder moeten kijken. Temperaturen die de industrie nodig heeft om bv glas, cement en bakstenen te maken zijn nauwelijks te bereiken met warmtepompen en elektrische ovens. Maar waterstof kan dit wel. En er is nog een belangrijke reden om waterstof serieus aan te pakken. Het opslaan van 2.000 kilowattuur energie in een batterij kost rond de 40 duizend euro per jaar; honderd keer duurder dan het bewaren van diezelfde hoeveelheid energie in de vorm van waterstof. De batterij zou zo groot zijn als drie zeecontainers. Voor dezelfde energiehoeveelheid waterstof volstaat een tank van één kubieke meter.


Weetje: Waterstof is geen energiebron maar een energiedrager. Waterstof is een vorm van energie die gemaakt moet worden uit andere energie.


Er zijn drie soorten waterstof.

.

1.Grijze waterstof. Een mengsel van water en aardgas wordt verhit. Hierdoor ontstaat waterstof en koolstofdioxide (CO2). De CO2 verdwijnt in de lucht, dus niet de meest elegante oplossing.

.

2.Blauwe waterstof. Deze wordt op dezelfde manier als de grijze waterstof geproduceerd, alleen wordt de CO2 nu opgeslagen in de bodem. De CO2 wordt afgevangen en schone waterstof blijft over.

.

3.Groene waterstof. Duurzame elektriciteit wordt gebruikt om water te splitsen. Hierbij ontstaat waterstof en zuurstof.

.

Een Rotterdams appartementencomplex wordt bij wijze van proef in 2019 verwarmt  met waterstof. En het mooie hiervan is dat de waterstof getransporteerd kan worden door het bestaande gasleidingnet.

Dit is een ultieme vorm van duurzaam leven voor de toekomst.


maak van je WERK je HOBBY, en je hoeft nooit meer te werken.

Maak gebruik van de DNA methode om "superpersoneel"  te krijgen.

Ik kom graag een keer uitleggen hoe je dit doet.


Los het  PROBLEEM op  met als uitgangspunt het intellect van de probleem veroorzaker.

Je kunt natuurlijk altijd de " de baas" uithangen, maar respect moet je verdienen en kun je niet afdwingen. Het werkt zelfs tegenovergesteld, niemand zal nog iets met je delen, dus wat er op de werkvloer gebeurt gaat aan je voorbij.

En je dan maar afvragen hoe het komt dat alles steeds anders gaat als jij wilt.

Het antwoord is heel simpel, verplaats je in de mensen op de werkvloer (ga desnoods undercover, of laat iemand dat doen).

Het zal duidelijk zijn dat de schreeuwende baas hier niet voor openstaat, hij bestuurd "een zinkend schip" zonder het te beseffen.

Maar een op vooruitgang ingestelde baas met een open mind neemt contact met mij op, maken we eerst een probleemanalyse en aan de hand daarvan een plan met de oplossing.